Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، یکی از مهمترین ابهامات ثبت دومین جهش توسعه صنعت پتروشیمی در کشور، وارد کردن نام پالایشگاههای جدید گاز به لیست طرح های جهش پتروشیمی بوده؛ به طوری که نام پالایشگاه گاز بیدبلند دو، طرح استحصال اتان فاز ۱۲ پارس جنوبی و طرح استحصال اتان پالایشگاه گاز پارسیان به لیست طرح های جهش دوم پتروشیمی افزوده شده؛ درحالی که این سه واحد صنعتی، صرفا خوراک اولیه تولید محصولات پتروشیمی شامل اتان، متان (گاز شهری)، پروپان و بوتان (گازمایع) را تولید می کنند و اگر قرار باشد پالایشگاه، وارد لیست جهش پتروشیمی شوند، پالایشگاه های فاز ۱۲، ۱۴، ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی را هم باید وارد این لیست کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر فاز اول پتروشیمی بوشهر هم وارد این لیست شده که به متانول، سایر محصولات فاز یک این طرح گازی و شامل اتان، پروپان، بوتان، پنتان و متان است.

جای خالی پلیمرها در دومین جهش پتروشیمی 

در لیست بلند بالای دومین جهش توسعه صنعت پتروشیمی، طرح های مهم پلیمری با سبد متنوعی از تولید محصولات پایه و نهایی پلیمری در اقلیت قرار دارند؛ به طوری که پس از افتتاح یک طرح تولید پلی بوتادین رابر با هدف تامین خوراک صنایع لاستیک در ماهشهر، فاز دوم پتروشیمی ایلام با هدف تولید اتیلن و پروپیلن، پلی اتیلن سنگین میاندوآب، پی وی سی هگمتانه همدان، دو طرح اتیلن گلایکول، پنتان و هگزان در عسلویه و پلی پروپیلن خمین عملا طرح پلیمری در این لیست وجود ندارد که امید به افتتاح آن تا سال ۱۴۰۰ داشت.

در بین طرح های پلیمری که در قالب جهش دوم توسعه پتروشیمی کشور قرار است افتتاح و در مدار بهره برداری قرار بگیرند هم، ابهامات متعددی وجود دارد؛ از جمله اینکه خوراک پروپیلن، پلی پروپیلن خمین از کجا قرار است تامین شود؟ وضعیت سرمایه‌گذاری طرح پتروشیمی هگمتانه به کجا رسیده است؟ آیا تولید پلی اتیلن در محدوده پایانی خط اتیلن غرب در قالب پتروشیمی میاندوآب آن هم با ظرفیت تولید ۱۴۰ هزار تن اقتصادی است؟ برای پایین دستی این طرح چه برنامه ای وجود دارد؟

با شرح این ابهامات، بنا بر اعلام بهزاد محمدی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی قرار است دومین جهش پتروشیمی کشور صرفا با هدف افزایش تولید متانول، اوره، آمونیاک و یا طرح هایی که ماهیت پالایشگاه گاز و تامین خوراک پتروشیمی ها را دارند تا سال ۱۴۰۰ افتتاح شوند؛ اما واقعیت غیرقابل انکار آن است که افتتاح اکثر این طرح ها تقریبا اثربخشی در متنوع سازی سبد تولید محصولات پتروشیمی کشور ندارد و هنوز با ساخت و بهره برداری مجتمع هایی با سبد تولید بیش از ۱۰۰ گرید انواع محصولات پلیمری با ارزش فاصله داریم که به طور قطع، در ظرفیت سازی با تولید محصولات کم ارزش جهشی اتفاق خواهد افتاد.

کد خبر 4880425

منبع: مهر

کلیدواژه: پتروشیمی شرکت ملی صنایع پتروشیمی تولید نفت خوراک پتروشیمی بهزاد محمدی ویروس کرونا بانک مرکزی ایران قیمت نفت گمرک ایران وزارت صنعت معدن و تجارت قیمت دلار سازمان بورس و اوراق بهادار بورس طرح ملی مسکن بازار سهام اوپک وزارت جهاد کشاورزی عبدالناصر همتی بازار سرمایه تولید محصولات جهش پتروشیمی دومین جهش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۹۹۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنعت فرش ۸ برابر صنعت پتروشیمی توان ارزآوری دارد

رئیس شرای نوآوری فرش ماشینی کاشان ضمن اشاره به ظرفیت فرش ماشینی گفت: صنعت فرش ۸ برابر صنعت پتروشیمی توان ارزآوری دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان، منصور دیاری بعد از ظهر امروز در هشتمین همایش ملی صنعت فرش ماشینی ایران ضمن اشاره به ظرفیت تولید فرش ماشینی کشور اظهار داشت: منطقه کاشان و آران و بیدگل با 850 واحد تولیدی بزرگ‌ترین مرکز تولید و صادرات فرش ماشینی کشور محسوب می‌شود.

وی جایگاه ایران در صادرات فرش ماشینی در جهان را بین پنجم تا هشتم دنیا دانست و افزود: توان ارزآوری صنعت فرش ماشینی 3 هزار و 880 دلار در هر تن بوده به نحوی که 8.3 برابر صنعت پتروشیمی ایران با 467 دلار در هر تن است.

رئیس سرای نوآوری فرش ماشینی کاشان ضمن اشاره به تحلیلی از آمار حضور شرکت‌های ایرانی در نمایشگاه‌های بین‌المللی فرش ماشینی ابراز داشت: متوسط حضور شرکت‌های ایرانی در نمایشگاه‌های خارجی طی 30 سال گذشته 10 حضور بوده است و متاسفانه 95 درصد شرکت‌های فرش ماشینی از حضور در نمایشگاه‌های خارجی محروم بودند.

محمود تولایی نیز در هشتمین همایش ملی صنعت فرش ماشینی ایران ضمن اشاره به سابقه تولید فرش ماشینی در منطقه کاشان اظهار داشت: شرایط بازار فعلی فرش ماشینی یک شرایط سخت است و مسیر صادرات یکی از راهکارهای موثر لز برون‌رفت این شرایط است.

وی با بیان اینکه نظام‌های پولی و مالی ما باید بر اساس نظام‌های جهانی باشد، افزود: از سال گذشته نرخ استهلاک سرمایه‌گذاری بر سرمایه‌گذاری پیشی گرفته است در حالی که نساجی یک صنعت مهم در کشور و حوزه فرش ماشینی است.

رشد 11 درصدی صادرات فرش ماشینی ایران در نیمه نخست سال

رئیس اتحادیه ملی تولیدکنندگان فرش ماشینی با بیان اینکه بازسازی و نوسازی حوزه فرش ماشینی به صورت بومی انجام می‌شود، ابراز داشت: خوشبختانه نگاه به بیرون در حوزه فرش ماشینی وجود دارد و اگر بازار داخلی اشباع شده باشد نگاه به صادرات وجود دارد.

انتهای پیام/801

 

دیگر خبرها

  • صنعت فرش ۸ برابر صنعت پتروشیمی توان ارزآوری دارد
  • ایران در لیست A صادرکنندگان محصولات شیلاتی قرار گرفت
  • قرارگاه توسعه صنعت پتروشیمی تشکیل می‌شود
  • بازگشت بنزین پتروشیمی به چرخه سوخت
  • اشتغال زایی مستقیم ۱۴۳ هزار نفری در صنعت پتروشیمی
  • کارگران پیش قراولان جهش تولید هستند
  • چالش ناترازی بنزین با «متانول» برطرف می‌شود؟
  • پاشنه آشیل روسیه برابر تحریم‌های غرب
  • تبدیل برمودا به یکی از ویژندهای شبکه نسیم/ برنامه‌ای که قابلیت تولید در فصل‌های متعدد دارد
  • تبدیل «برمودا» به یکی از نماد‌های شبکه نسیم/ برنامه‌ای که قابلیت تولید در فصل‌های متعدد را دارد